lunes, 17 de marzo de 2014

¡¡¡¡Esto es un escándalo mayúsculo!!!! Carta abierta al Gran Teatre del Liceu

Ni me molesto en traducirlo. Estas son las palabras que acabo de mandar al Liceu, evidentmente con la indignación que supone para todos aquellos que como yo, estamos directamente afectados por la última decisión del Teatro ante el inminente recital del tenor Jonas Kaufmann el próximo día 28 de marzo, en el cual parce ser van a habilitar el fosado de la orquesta para añadir 84 entradas "Premium" delante de primera fila, al "módico" precio de 150 Euros para, ampliar el aforo del Teatro con la vieja excusa de poder ver más de cerca al artista.
 
Una vergüenza....
 
 
 
 
 
Bona tarda,
Fa un parell d´hores que acabo de rebre un correu del Liceu comunicant-me que degut a l´acceptació que ha tingut l´esperat recital del tenor Jonas Kaufmann pel proper dia 28 de març, s´ha pensat posar a la venta un sistema d´entrades anomenades “Premium” per ampliar la demanda d´aforament i també per poder veure més de prop al tenor muniquès.
Em sembla una iniciativa molt bona, inclús lloable, que gent que no ha pogut accedir a aquest únic recital del Sr. Kaufmann pugui, pagant un preu considerable, adquirir una entrada.
Fins aquí, bé, però Srs. em sorprèn el poc respecte que el Liceu està tenint amb el públic que com jo hem adquirit les entrades amb un any d´antel.lació. Precisament jo vaig fer la meva compra el dia 22 d´abril, farà quasi un any, i vaig adquirir primera fila per dos motius, evidentment perquè volia sentir i “veure” bé al Jonas Kaufmann, i en segon lloc, perquè la persona que m´acompanya, que és la meva mare, té una deficiència visual important, amb la qual, tot i estant a primera fila, li costa de veure la representació o l´intèrpret en qüestió.
De veritat que això és indignant. Molt indignant. Poden imaginar-se com ens sentim en aquests moments? Realment estafats, pagar fila 1 quan resulta que ara ja serà una fila 4.
Entenc que hi hagi una gran demanda per poder veure aquest recital del Sr. Kaufmann, de fet no és ni ha estat el primer artista amb el qual ha passat això, però, “vendre” quasi a última hora aquestes entrades, i a més a més, sense tenir el més mínim respecte per la gent em sembla penós, d´una política marquetiniana de fer diner a costa de qui sigui, trepitjant a qui sigui i “fastidiant” a qui sigui.
De veritat que aquesta suposo, no serà la única queixa que rebran per aquesta “brillant idea”, per no utilitzar una paraula malsonant.
Jo no dic que no es posin a la venta més entrades, entrades que permetin fins i tot comptar tots els pèls de la barba de tres dies que sempre llueix el Jonas Kaufmann, però no passant per sobre d´aquells que com jo comprem entrades per anticipat i que alimentem dia a dia el teatre.
Llavors digui´m de que em serveix a mi fer una compra anticipada? Pagar unes entrades de primera fila perquè ningú li tapi la visió a la meva mare que és una gran admiradora del Sr. Kaufmann si  alhora de la veritat resulta ser que unes entrades que fins avui al migdia eren de primera fila, ara s´han convertit en unes entrades de 4ª fila.
Poden comprendre el disgust que ara mateix té la meva mare? Ja va decepcionar-se molt quan va cancel.lar “La bella molinera” al 2010, i ara, que hagués pogut veure´l bé, ni això.
 
Recordo, fa uns quants anys, encara en el vell Liceu, un recital del Sr. Luciano Pavarotti en que la demanda d´entrades van ser tant gran que es van esgotar. No m´extranya. Però en aquelles èpoques la solució va ser més políticament correcte, i respectant aquell públic fidel al teatre, i es van posar cadires dalt de l´escenari i darrera del piano.
Per què no s´ha adoptat ara aquesta mateixa decisió?
És que ha de tenir més privilegi aquell que es dona compte de les coses a última hora i que pel fet de pagar 150 Euros, que aviat són dits, tingui dret a passar per davant de tot i de tots aquells que hem adquirit fila 1?
Si la finalitat és tant lloable, si la finalitat és poder-lo veure de prop, em sembla perfecte, que es pagui una quantitat considerable, ho respecto, però Srs. les cadires les poden posar a l´escenari, al darrera i als laterals, i de ben segur que hi haurà moltes més places que habilitant tres fileres davant de fila 1.
Ara, si la finalitat és, evidentment ampliar l´aforament, pagant unes entrades a un preu estratosfèric, només per pur màrqueting del teatre, em sembla deplorable la gestió. Amb això hi està d´acord el Sr. Kaufmann?
Si? No? M´agradaria saber-ho, francament...
Els demano, si us plau, donin un volta a la decisió, transmetin aquest missatge a qui sigui, però pensin amb el cap, pensin en el públic perquè decisions com aquestes poden perjudicar-los molt en un futur.
És més, els vaig a dir una cosa, jo no sóc abonada al Gran Teatre del Liceu, per diverses circumstàncies, però amb fets així encara em venen menys ganes de contribuir econòmicament en un Teatre que està mirant els seus interessos econòmics (ho entenc com a política d´empresa i que tots hem de viure de quelcom) passant per alt principis tant fonamentals com el respecte pel públic.
Completament indignant. De debò que no tinc paraules per expressar el que sento ara mateix, no tant per mi sinó per la meva mare que admira moltíssim a aquest cantant. Jo també, però Srs. un any esperant poder-lo veure bé, que poques ocasions hi ha de gaudir de veus com la seva a casa nostra, i au, si... el sentirem... ara de veure´l serà una altra història.
Només em queda per preguntar-los una cosa.
Si de cara a l´any que ve tenen pensament de fer una cosa així amb l´”I due Foscari” en versió concert, si us plau, comuniquin abans de posar a la venta les entrades de forma anticipada, perquè m´esperaré a la darrera setmana i adquiriré una “Premium” per poder tocar al Sr. Domingo pagant el que sigui, 150, 200 o 300 Euros... és igual... sembla que tot valdrà...oi?
Srs. del Liceu, això és una vergonya. Un acte impropi d´un teatre de la categoria del Liceu. N´hi ha per tornar les entrades o per demanar una rebaixa al que hem pagat, i que ho hem pagat trinco-trinco fa un any, quan vam fer els deures i ens vam assegurar de tenir una bona entrada.
Sincerament em passen les ganes d´assistir al recital perquè ja no hi aniré amb la mateixa predisposició, i estic realment afectada per la meva mare... quin regal...completament xafat per la genial idea d´un “cap pensant” en fer diner fàcil darrera l´excusa de veure i sentir a una de les veus més desitjades de l´actualitat.
Salutacions,

11 comentarios:

Paolo dijo...

Amiga, me parece bien que hagas manifestar tu incomodidad al respecto. También sabrás que mi catalán no es el mejor y estoy a medias leyendo, asi que cuando puedas ojalá pongas una traducción de tu carta. Saludo.

Teresa G. dijo...

Esperem que se'n faci ressó de les justificadíssimes queixes -la teva no serà la única- i situin els premiums darrera del tenor, única sortida possible mínimament digna.

brunilda dijo...

Querido Paolo!!!
no te preocupes... te la traduciré.

brunilda dijo...

Teresa!!!
Espero que almenys serveixi per algo, perquè això és una vergonya galopant indigne d´un recinte com el Liceu... la pela és la pela, si... però les coses es poden fer d´una altra manera sense fastidiar a la gent...

TaxiMelòman dijo...

Para Paolo, ahí va la traducción. Para otras ocasiones tu mismo puedes hacerlo tan fácilmente como lo he hecho yo: Clicando en el enlace http://translate.google.com y haciendo un copiar-pegar sobre el texto. La ortografía no es 100% perfecta pero creo que se entiende perfectamente. Un saludo.

I per l'autora de la carta doncs dir-li que té tota la raó i que trovo molt desconsiderada la "solució" dels responsables del Liceu. Una salutació, ànims i confiem que finalment rectifiquin sobre aquesta decisió poc encertada.

Buenas tardes,
Hace un par de horas que acabo de recibir un correo del Liceo comunicándome que debido a la aceptación que ha tenido el esperado recital del tenor Jonas Kaufmann para el próximo día 28 de marzo, se ha pensado poner a la venta un sistema de entradas llamadas " Premium " para ampliar la demanda de aforo y también para poder ver más de cerca al tenor muniqués .
Me parece una iniciativa muy buena , incluso loable , que gente que no ha podido acceder a este único recital del Sr. Kaufmann pueda , pagando un precio considerable , adquirir una entrada .
Hasta aquí , bien, pero Sres. . me sorprende el poco respeto que el Liceo está teniendo con el público que como yo hemos adquirido las entradas con un año de antelación . instalación . Precisamente yo hice mi compra el día 22 de abril , hará casi un año , y adquirí primera fila por dos motivos , evidentemente porque quería sentir y "ver" bien al Jonas Kaufmann , y en segundo lugar , porque la persona que me acompaña , que es mi madre , tiene una deficiencia visual importante, con la que , estando en primera fila , le cuesta ver la representación ol'intèrpret en cuestión .
De verdad que esto es indignante . Muy indignante . Pueden imaginarse cómo nos sentimos en estos momentos ? Realmente estafados , pagar fila 1 cuando resulta que ahora ya será una fila 4 .
Entiendo que haya una gran demanda para poder ver este recital del Sr. Kaufmann , de hecho no es ni ha sido el primer artista con el que ha pasado esto , sin embargo, " vender" casi a última hora estas entradas, y además , sin tener el más mínimo respeto por la gente me parece penoso , de una política marketiniana de hacer dinero a costa de quien sea, pisando a quien sea y " fastidiar " a quien sea.
De verdad que esta supongo , no será la única queja que recibirán por esta " brillante idea" , por no utilizar una palabra malsonante .
Yo no digo que no se pongan a la venta más entradas , entradas que permitan incluso contar todos los pelos de la barba de tres días que siempre luce el Jonas Kaufmann , pero no pasando por encima de aquellos que como yo compramos entradas para anticipado y que alimentamos día a día el teatro .
Entonces dígame de que me sirve a mí hacer una compra anticipada ? Pagar unas entradas de primera fila para que nadie le tape la visión a mi madre que es una gran admiradora del Sr. . Kaufmann si a la vez de la verdad resulta ser que unas entradas que hasta hoy al mediodía eran de primera fila , ahora se han convertido en unas entradas de 4 ª fila .
Pueden comprender el disgusto que ahora mismo tiene mi madre ? Ya decepcionó mucho cuando canceló " La bella molinera " en 2010 , y ahora , que hubiera podido verlo bien , ni eso .
 

TaxiMelòman dijo...

Para Paolo: Ahí va la 2ª parte de la traducción pues los amigos de Blogger no me dejaron publicar tanto texto en un mismo comentario.

Recuerdo , hace unos años, aunque en el viejo Liceo , un recital del Sr. Luciano Pavarotti en que la demanda de entradas fueron tan grande que se agotaron . No me extraña. Pero en aquellas épocas la solución fue más políticamente correcto , y respetando ese público fiel al teatro, y se pusieron sillas en el escenario y detrás del piano .
¿Por qué no se ha adoptado ahora esta misma decisión ?
Es que debe tener más privilegio aquel que se da cuenta de las cosas a última hora y que por el hecho de pagar 150 Euros , que pronto son dedos, tenga derecho a pasar por delante de todo y de todos aquellos que hemos adquirido fila 1 ?
Si la finalidad es tan loable , si la finalidad es poder ver de cerca , me parece perfecto , que se pague una cantidad considerable , lo respeto , pero Sres. . las sillas las pueden poner en el escenario , detrás y en los laterales, y seguro que habrá muchas más plazas que habilitando tres filas delante de fila 1 .
Ahora, si la finalidad es , evidentemente ampliar el aforo , pagando unas entradas a un precio estratosférico , sólo por puro marketing del teatro, me parece deplorable la gestión . Con ello está de acuerdo el Sr. . Kaufmann ?
Si ? No ? Me gustaría saberlo, francamente ...
Les pido , por favor , den un vuelta a la decisión , transmitan este mensaje a quien sea , pero piensen con la cabeza , piensen en el público porque decisiones como éstas pueden perjudicarlos mucho en un futuro.
Es más, los voy a decir una cosa , yo no soy abonada al Gran Teatro del Liceo , por diversas circunstancias , pero con hechos así todavía me venden menos ganas de contribuir económicamente en un Teatro que está mirando sus intereses económicos ( lo entiendo como política de empresa y que todos tenemos que vivir de algo ) pasando por alto principios tan fundamentales como el respeto por el público .
Completamente indignante . De verdad que no tengo palabras para expresar lo que siento ahora mismo , no tanto por mí sino por mi madre que admira muchísimo a este cantante . Yo también, pero Sres. . un año esperando poder ver bien , que pocas ocasiones hay que disfrutar de voces como la suya en casa, y ave , si ... lo oiremos ... ahora de verlo será otra historia .
Sólo me queda para preguntarles algo .
Si de cara al año que viene tienen pensamiento de hacer algo así con el " I due Foscari " en versión concierto , por favor , comuniquen antes de poner a la venta las entradas de forma anticipada , porque voy a esperar a la última semana y adquiriré una "Premium " para poder tocar el Sr. Domingo pagando lo que sea , 150 , 200 o 300 Euros ... es igual ... parece que todo valdrá ... ¿verdad ?
Sres. . del Liceo , esto es una vergüenza . Un acto impropio de un teatro de la categoría del Liceo . Hay para devolver las entradas o para pedir una rebaja en el que hemos pagado , y lo hemos pagado a tocateja hace un año , cuando hicimos los deberes y nos aseguramos de tener una buena entrada .
Sinceramente me pasan las ganas de asistir al recital porque ya no iré con la misma predisposición , y estoy realmente afectada por mi madre ... qué regalo ... completamente aplastado por la genial idea de un " cabeza pensando " en hacer dinero fácil última la excusa de ver y sentir a una de las voces más deseadas de la actualidad .
Saludos,

Florestán dijo...

Tens tota la raó.
Si llego a comprar platea y me ponen delante esas filas, les monto un cirio...
Menos mal que opté por anfiteatro para poder fotografiarlo y que me digan algo algún vigilante, que se van a enterar......
Que nervios de ver a Jonás en Barcelona.....cuento los días.

Un beso a tí y a todos/as.

brunilda dijo...

Per TaxiMelòman!!!

Gràcies per la traducció que ahir, esverada com estava no vaig fer ni vaig tenir temps de posar-li pel Paolo.
Gràcies pel recolzament. És una vergonya!!
Espero que reflexionin...

Para Paolo!!!
Pues ya la tienes...

brunilda dijo...

Florestán... ja m´ho imagino ja... i de fet s´ha de fer quelcom. Almenys n´hem de fer ressò perquè el que està clar és que si no alcem la veu el Liceu continuarà fent "marranades" com aquesta.
Gràcies pel teu recolzament.

Anónimo dijo...

It's awesome to go to see this web page and reading the views of all colleagues
on the topic of this paragraph, while I am also eager of getting knowledge.My page - internet marketing

brunilda dijo...

Thank you so much for your words, and of course thank you to read my blog.